Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060

Központi telefonszám

+36 70 503 6195

Érettségi

A koronavírus okozta veszélyhelyzet következében Orbán Viktor Miniszterelnök március 13-án jelentette be az új, diákok jelenlétét nem igénylő, tantermen kívüli digitális munkarendet. A rendkívüli helyzet rövid idő alatt rendkívüli megoldásokat és kezdeményezéseket eredményezett annak érdekében, hogy a 2019/2020-as tanévet megkezdett tanulók az évet sikeresen be tudják fejezni és az érettségi előtt állók eredményes érettségi vizsgát tudjanak tenni, esélyt kapva ezzel a felsőfokú tanulmányaik megkezdésére.

A Miskolci Szakképzési Centrum és a Miskolc TV közös ötlete alapján egy remek, országos sikerű összefogás szerveződött Miskolcon: #Érettségi címmel. A Miskolci Szakképzési Centrum a városi televízióval és a helyi középiskolák tanáraival együttműködve segíti az érettségire készülő diákokat. Az #Érettségi című felkészítő műsorban magyar, matematika és történelem tantárgyakból tartanak előadásokat. Minden tantárgyból húsz előadás készül. A kezdeményezést az Innovációs és Technológiai Minisztériuma is elismerte és kiemelte jó gyakorlatként. (https://www.kormany.hu/hu/innovacios-es-technologiai-miniszterium/tudas-es-innovacio-menedzsmentert-felelos-allamtitkarsag/hirek/a-jo-gyakorlatok-megosztasaval-all-at-a-szakkepzes-a-digitalis-munkarendre)

Az előadássorozatban – mások mellett – a Centrum munkatársai és iskoláink tanárai vállalták, hogy közismereti tárgyakból érettségire felkészítő órákat tartanak.

A résztvevő tanárok, munkatársak a Miskolci Szakképzési Centrumból:

Iskola

Név

Tantárgy

Miskolci SZC Központ

Molnár Péter főigazgató

történelem

Berzeviczy Gergely Szakgimnázium

Tóth Géza

matematika

Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnázium

Baghyné Urbán Ilona igazgató

matematika

Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnázium

Prillné Csordás Csilla

igazgatóhelyettes

magyar nyelv és irodalom, történelem

Miskolci SZC Projektiroda

Deák Szabolcs

projekt munkatárs

magyar nyelv és irodalom, történelem

 

Az előadások minden nap 17 órától láthatók a Miskolci TV-ben, illetve a már műsorban lement részek megtekinthetők a minap #Érettségi csatornáján, az alábbi linken:

https://www.youtube.com/watch?v=uolh3DBy6LM&list=PL0KktOu1sOtHPRiXwJ9KQicPswUfvqMjj

A lista folyamatosan bővül a YouTube csatornán az éppen aktuálisan műsorra tűzött felkészítő órákkal.

   Üdvözlettel: 

 

                                        Kiss Gábor                                                                   Molnár Péter

                                        kancellár sk.                                                             főigazgató sk.

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntünk oldalunkon!
Iskolánk 2020. július 1-jétől Miskolci SZC Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum néven működik tovább, ezért kérjük a legfrissebb információkért kattintson tovább!

Tovább