Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060

Központi telefonszám

+36 70 503 6195

Jó gyakorlatok megosztásával áll át a szakképzés a digitális munkarendre

ó gyakorlatok megosztásával áll át a szakképzés a digitális munkarendre

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) folyamatosan dolgozza fel a szakképzési centrumok új eljárásrendjeit, amelyek mentén az intézmények biztosítani fogják a folyamatos tantermen kívüli, digitális oktatási rendet; a digitális munkarend bevezetésével számos jó kezdeményezés indult el a szakképzési centrumokban, a következő időszak feladata ezek  megosztása, elterjesztése - közölte az ITM pénteken az MTI-vel.

A szakképzési centrumok már megalakították operatív munkacsoportjaikat, az iskolák vezetőivel közösen, határidőre elkészítették eljárásrendjeiket, ezek vizsgálata, értékelése most zajlik.
Közölték, a minisztériumban oktatási munkacsoport alakult, amely koordinátorként egyebek mellett módszertani segítséget nyújt. A tárca támogatásával a szakképzési centrumok rendkívüli informatikai eszközbeszerzéseket (laptop, webkamera) indíthatnak.
Az eljárásrendekben megjelelő jó gyakorlatok megosztása hasznos példákkal szolgálhat minden szakképzési centrum számára az ország egész területén.
 Példaként a Miskolci, a Zalaegerszegi és a Nyíregyházi Szakképzési Centrumot említették. A Miskolci Szakképzési Centrum a városi televízióval és a helyi középiskolák tanáraival együttműködve az #Érettségi című műsorban segíti az érettségire készülő diákokat. A műsorban miskolci pedagógusok magyar, matematika és történelem tantárgyakból tartanak előadásokat. Minden tantárgyból húsz előadás készül, amelyek elérhetőek lesznek a televízió YouTube csatornáján is.
A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum tagintézményeiben a technikai jellegű problémák megoldásában eszközök kölcsönzésével és a beállítások támogatásával segítik a családokat.
A Nyíregyházi Szakképzési Centrumban otthon is elvégezhető mobiltelefonos fizika kísérletekkel is igyekeznek a diákokat motiválni a tantermen kívüli oktatásban - olvasható az ITM közleményében.


MTI 2020. március 20.

 

#Érettségi című műsort minden nap délután 5 órakor láthatják az érettségire készülők a Miskolci Televízió műsorán, a televíziós adást követően pedig megtekinthető lesz a televízió Youtube csatornáján!

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntünk oldalunkon!
Iskolánk 2020. július 1-jétől Miskolci SZC Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum néven működik tovább, ezért kérjük a legfrissebb információkért kattintson tovább!

Tovább