Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060

Központi telefonszám

+36 70 503 6195

Összefogással a koronavírus ellen a Miskolci Szakképzési Centrumban is

Összefogással a koronavírus ellen a Miskolci Szakképzési Centrumban is

A COVID-19 vírus elleni védekezésbe az elmúlt időszakban nagy lendülettel kapcsolódtak be országszerte a szakképzési centrumok.

Az országosan korlátozott számban rendelkezésre álló szájmaszkok utánpótlására a szakképzési centrumokban rendelkezésre álló szaktudást és infrastrukturális lehetőséget felhasználva kezdtek neki a Centrumok a munkának. Így csatlakozott az önkéntes kezdeményezéshez a Miskolci Szakképzési Centrum Martin János Szakközépiskolája, Szakiskolája és Készségfejlesztő Iskolája, ahol már az elmúlt hét folyamán megkezdődött az alapanyagok beszerzése, az anyagok szabása, így a hét elején elkezdődtek a szájmaszkok megvarrása. A programban péntek óta az iskola 6 dolgozója vesz részt. Ők otthonukban, az iskolából hazaszállított mobilizálható varrógépeken dolgoznak. A mai naptól -  a biztonsági feltételek maximális betartása mellett – az iskola tanműhelyében újabb 4 fő kezdte meg a szájmaszkok előállítását. A szakképzésben oktató tanárok és egyéb munkatársak, akik vállalták, hogy rész vesznek a munkában első körben 500 db textil szájmaszk gyártását tűzték ki célul, elsődlegesen azon kollégáik részére, akik a veszélyhelyzet ideje alatt be kell menjenek munkahelyükre, hogy el tudják látni feladatukat. Ezt követően további cél újabb 500 db szájmaszk megvarrása, amellyel a „frontvonalban” dolgozók mindennapjait szeretnék biztonságosabbá tenni. A mosható, ezáltal többször használható szájmaszkok gyártása mellett a Miskolci Szakképzési Centrumhoz tartozó Digitális Közösségi Alkotóműhely vizsgálja a 3D nyomtatóval készíthető maszkok, arcvédő plexik gyártásának lehetőségét, ezzel is hozzájárulva a járvány mielőbbi megfékezéséhez.

KÖSZÖNJÜK a Martin dolgozóinak a segítséget!

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntünk oldalunkon!
Iskolánk 2020. július 1-jétől Miskolci SZC Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum néven működik tovább, ezért kérjük a legfrissebb információkért kattintson tovább!

Tovább